KRISTAL Audio Engine (by Creatives.org) (freeware)

YLEISTÄ: 16-raitainen ääni- eli audioraituri, sisältää myös mikserin ja 4 efektilaitetta. Lisäksi VST -tuki eli voidaan käyttää isäntä- eli host-ohjelmana erilaisille VST-pluginefekteille.

LATAUSOSOITE:

http://www.kreatives.org/

ALLAOLEVASTA KOMMENTTIA-LINKISTÄ VOIT LISÄTÄ OHJELMAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ, KÄYTTÖOHJEITA JA -KOKEMUKSIA.

1 kommentti:

Hannu Riikonen kirjoitti...

KÄYTTÖOHJEITA: Käyttöliittymässä kolme modulia tai ikkunaa: 1) varsinainen raitanäyttö (Kristal Waver), 2) mikseri (Mixer) ja 3) ohjainpaneelin (Transport).

Vaakasuorille raidoille (tässä käytetään nimitystä Waver 1, Waver 2 jne.) voidaan tuoda valmiita ääniä (klikkamalla kunkin raidan kohdalla olevaa vasemmanpuolista painiketta = Import File) tai raidalle voidaan myös äänittää materiaalia (musta pallopainike = Record).

Mikserillä siis miksataan raitojen keskinäistä voimakkuutta. Mikserinäytössä raitoihin voidaan lisätä myös efektejä (FX1 ja FX2). Ohjelmassa mukana neljä omaa efektiä (KristalMultiDelay, KristalChorus, KristalReverb, Kristalizer). Mikserissä lisäksi taajuuskorjain (eli ekvalisaattori) (EQ)

Kristal on siis myös ns. VST-isäntäohjelma (host) eli siihen voidaan tuoda ulkopuolisia VST-lisä- eli pluginohjelmia (syntetisoijia tai efektilaitteita) (hakee itse automaattisesti koneessa olevat VST-laitteet, kaikki käytettävissä olevat efektit näkyvät listassa klikattaessa FX1- ja FX2 -painikkeiden alla olevaa valikkoa).