ACID XPress 5.0 (Sony)

YLEISTÄ: Ilmainen mutta täysin toimiva kevytversio ACID Pro –ohjelmasta. ”music mixing software” tai oikeastaan pikasävellysohjelma (instant music -ohjelma) tai ns. looppisekvensseri (loop sequencer), jossa teos kootaan äänilenkkejä tai -looppeja yhdistelemällä.

LATAUSOSOITE:

http://mediasoftware.sonypictures.com/download/freestuff.asp

ALLAOLEVASTA KOMMENTTIA-LINKISTÄ VOIT LISÄTÄ OHJELMAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ, KÄYTTÖOHJEITA JA -KOKEMUKSIA.

2 kommenttia:

Hannu Riikonen kirjoitti...

KÄYTTÖOHJEITA: Musiikin tekeminen tapahtuu vetämällä hiirellä ääniä alapuolella olevasta tiedostovalikosta yläpuolella oleville vaakasuorille raidoille (tracks). Tyypillistä Acid-ohjelmille on se, että äänen sijainti (eli ne kohdat joissa niiden halutaan soivan) on vielä ”maalattava” kynällä kullekin raidalle. Periaatteessa raidoille tuotavat äänet voivat olla mitä tahansa äänitiedostoja, esimerkiksi tavallisia wav-tiedostoja (eli ohjelma toimii myös ääntensoitto-ohjelmana eli sampleplayerina), mutta käytettäessä Acidin omia äänitiedostoja ohjelmalla voidaan yhdistellä eri tempoissa, sävellajeissa, tyyleissä jne. olevaa materiaalia (ohjelma sovittaa eri äänet automaattisesti toisiinsa).

Hannu Riikonen kirjoitti...

LISÄHUOMIOITA: ACID-käyttäjille suunnatuilta ACIDPLANET-sivuilta saatavissa myös ilmaisääniä ohjelmaan (viikoittain vaihtuvat äänikokoelmat eli 8packs):

http://www.acidplanet.com/tools/8packs/

ACID-looppeja saat myös ACIDPLANET-sivujen kilpailualueelta (contests) (eli imuroi kuhunkin kilpailuun liittyvät ilmaiset äänipaketit):

http://www.acidplanet.com/contests/?T=7854'

Lisäksi kaikista myynnissä olevista samplelevyistä on saatavissa ilmaisia näyteääniä:

http://mediasoftware.sonypictures.com/loop_libraries/default.asp?cid=-1

Suomenkieliset ohjeet Rokl:n musiikin sivuilla:

http://vanha.edu.utu.fi/rokl/staff/riikonen/roklmus/musteknologia/acidxpress5ohjeet.pdf